Spraytan

Samtliga färger och oljor som kladdar är helt förbjudna. Alla berörda är skyldiga att i god tid ta reda på vilka färger som är tillåtna. Om denna regel inte följs så medför detta diskvalificering.

Fredrik Carlsson och hans Spray Tanning Team finns på plats för att hjälpa till med godkänd On Site Tanning till de tävlande som önskar hjälp med detta.

Pris för hela tjänsten är 1 100 kr. Du betalar 600 kr i bokningsavgift direkt vid anmälan – resterande 500 kr betalas på plats, med kort eller kontanter.

Beställning görs nu på bokamera.se/OnSiteSprayTanning. Leta upp ledig tid dagen före du tävlar, och boka nu!

För bästa möjliga resultat, följ Fredriks råd nedan om hur man förbereder huden rätt för bästa tävlingsfärg.

Att förbereda huden rätt för bästa tävlingsfärg!

  1. Börja med att raka kroppen, se till att ni inte skär er, det blir inte snyggt när färgen ska läggas på. Raka gärna första gången cirka 1½–2 veckor före tävling för att se hur din hud reagerar. Raka sen en gång till före du ska börja lägga på färgen cirka 1–2 dagar före beroende hur snabbt ditt hår växer. Se dock till att du inte rakar dig så pass tidigt att du behöver raka dig igen innan tävlingen eftersom det irriterar din hud och gör så att du kan hålla vatten.
  2. Skrubba därefter kroppen (lätt!), använd gärna en bra body scrub-produkt . Detta bör göras dagligen 4–7 dagar före tävlingen. Man kan även ha en så kallad skrubbhandske till hjälp. Var dock väldigt försiktiga så ni inte skrubbar för hårt och skadar huden. GLÖM INTE RYGGEN!
  3. Ni som normalt har lite fetare hy ska inte använda bodylotion under dessa dagar för att huden ska komma till sin rätt. För de som har torr hy kan man behöva en något mer återfuktande bodylotion (moisturizer) för att få huden elastisk (men inte en med massa fett och oljor i). Och använd gärna en deodorant som inte innehåller alkohol. Detta för att inte färgen ska reagera fel i just armhålorna.
  4. Dags att spraya första lagret: duscha och skrubba er en sista gång innan första lagret ska läggas. Se till att ni är torra innan ni kommer till spraytanningen – och använd ingen deo! Första lagret läggs en dag före tävling. Vi börjar alltid med ett lite tunnare lager för att se att färgen fastnar ordentligt, vilket den ska göra om ni följt ovanstående steg. Ett tunnare lager torkar dessutom snabbare. OBS! Undvik även tajta kläder efter ni fått första lager färg (ni kan dock använda typ underställ som ej är för tajt).
  5. Vi lägger 2–4 lager beroende på hur mörka ni vill bli. När ni fått första lagret färg ska ni ju inte duscha och skrubba mer. Om inte vi gett er order om detta.
  6. När det sedan är dags att tävla så lägger vi på olja eller posinggel 20-30 minuter före. Om ni lägger själva se till att använda den olja eller gel som är till för just din färg, i annat fall kan den lösa upp färgen. En del duttar på oljan eller gel, men vi föredrar att massera in den, detta för att ni då hjälper till att värma upp den som ska tävla.

Lycka till! Fredrik Carlsson med Spray Tanning Team